Recept: Dessert van gemengd fruit en vanilleroomijs
Recept informatie
Ingrediënten
ananas, banaan, kersen, aardbeien, pruimen, meloen, kruisbessen, frambozen, kiwi, perzik, abrikoos, veenbessen, aalbessen, bosbessen, etc. etc.
Voor de vanilleroomijs:
400 ml room minstens 35 procent vetgehalte
100 ml volle of halfvolle melk
3 eierdooiers
3 pakjes vanillesuiker of 2 vanillestokjes
150 gr fijne witte suiker
50 gr boter
2 eetlepels poedersuiker voor afwerking
Bereidingswijze van het recept
Plaats voor de vanilleroomijs de room, melk, vanillesuiker en de boter in een steelpan en breng samen aan de kook.
Roer de suiker onder de eidooiers en voeg dan het kokend roommengsel toe en roer alles goed om en plaats in een koudwaterbad.
Laat volledig afkoelen.
Plaats de mengeling in een ketel en op matig vuur al roerend totdat het mengsel mooi gebonden is.
Plaats terug in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen en draai het mengsel dan af in een roomijsmachine.
Plaats in een plastiek bakje en plaats in de diepvries tot gebruik.
Snij het fruit in gelijke klontjes en schik het dan mooi over de 4 borden.
Schep 1 bol van de vanilleroomijs op het fruit en strooi met behulp van een zeefje wat poedersuiker over het ijs, fruit en de borden en dien direct op.