Recept: Pizza vis

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Snacks

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

Voor het deeg :
250 gr bloem
18 gr gist
1/2 liter lauwwarm water
1 snuifje zout
1 tl citroensap
wat geraspte citroenschil
4 el olie
Voor de saus :
20 gr boter
20 gr bloem
2 dl room
100 gr geraspte kaas
Voor het beleg :
300 gr gekookte mosselen
200 gr grote garnalen
1 extra-grote garnaal
100 gr gerookte zalm
1 tl lompviskaviaar
1 paar blaadjes selderij

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.

  2. Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.

  3. Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'.

  4. Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 20-30 minuten rijzen.

  5. Voeg olie, citroensap, citroenschil en zout toe en kneed een glad deeg.

  6. Laat dit opnieuw circa 30 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen.

  7. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine).

  8. Bekleed een bakblik met bakpapier.

  9. Maak een visvormig sjabloon uit een stuk bakpapier.

  10. Rol het deeg uit op het bakblik en snij er met behulp van een tandwieltje een vis uit volgens het sjabloon.

  11. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  12. Bak de deegbodem voor de vis gedurende 20 minuten.

  13. Maak ondertussen de saus : smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen.

  14. Voeg, al roerend, bij gedeelten de room erbij en breng dit aan de kook.

  15. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.

  16. Roer de geraspte kaas erdoor.

  17. Bestrijk de vis met de saus en garneer met mosselen, gerookte zalm en garnalen zoals op de foto te zien is.

  18. Bak de vis nog 10 minuten.

  19. Schik de vis op een dienblad, maak het oog met een lepeltje kaviaar, de mond met de extra-grote garnaal en de wimpers met 3 selderieblaadjes en serveer warm.