Recept: gezichtenspinaziepuree
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
200 gram aardappelen
1 kilo spinazie
klontje boter
bloemkoolroosjes
preislierten of bieslook
komkommerschijfjes of radijsjes, wortel, tomaat
1 kilo spinazie
klontje boter
bloemkoolroosjes
preislierten of bieslook
komkommerschijfjes of radijsjes, wortel, tomaat
Bereidingswijze van het recept
Gekookte aardappelen en gekookte spinazie samenvoegen en vervolgens pletten of mixen.
De bodem van een plat rond bord met puree bedekken.
Nu kan je beginnen met een gezichtje te maken.
Haren met bloemkoolroosjes (krullen), preislierten of bieslook (punkkapsel).
Ogen met komkommerschijfjes of radijsjes.
Oren vormen met puree en oorbellen met kleine partjes groenten.
Neusje met driehoek gesneden uit komkommer of een radijsje.
Mond met een staafje wortel, een stukje aardappel of, als het figuurtje een baaldag heeft, met een stuk tomaat (uitgestoken tong).