Recept: Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
Recept informatie
Ingrediënten
1 theelepel tijm
100 ml appelsap
4 kleine stevige appels ( Elstar)
8 speculaasjes
1 eetlepel boter
1/2 liter vanillevla
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 graden.
In steelpan rozijnen met tijm en appelsap aan de kook brengen en ca.
5 min.
heel zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen.
Klokhuizen uit appels steken.
Ontstane holtes iets groter maken.
Speculaasjes verkruimelen.
Driekwart van speculaas door rozijnen scheppen.
Appels vullen met rozijnenmengsel, goed aanduwen.
Appels naast elkaar in ovenschaal zetten.
Rest van speculaaskruim erover verdelen en op elke appel klontje boter leggen.
In midden van oven appels in ong 30 min.
gaar laten worden.
In vier diepe borden vanillevla schenken en gevulde appels in midden zetten.
Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen.
Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min.
op vol vermogen.