Recept: Zweedse peperkoekjes

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Kerst

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gram suiker
1/3 liter siroop
1 ei
500 gram boter
3 deiliter slagroom
2 eetlepels gemberpoeder
2 eetlepels gemalen kaneel
2 eetlepels gemalen kruidnagel
1 eetlepel gemalen kardemom
1 eetlepel maagzout (bicarbonaat, bij de drogist)
1,3 kilo bloem

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer boter, suiker, ei en stroop tot een zachte, gladde massa.

  2. Meng de massa met de specerijen en vervolgens met de geklopte room.

  3. Meng bloem en bicarbonaat en roer het mengesel door het beslag.

  4. Meng tot een los deeg.

  5. Bestrooi met bloem en laat minstens een nacht op een koele plaats rusten.

  6. Neem een gedeelte van het deeg en rol dit dun uit op een met bloem bestoven tafel.

  7. Maak figuurtjes met vormpjes die in het deeg worden gedrukt of gewoon met een mes.

  8. Bak de deegfiguurtjes in een oven van 200 graden in 5 tot 10 minuten.