Recept: Chocolade-amaretti cassata uit Delicious

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Kerst
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
6

Ingrediënten

75 g amarettikoekjes
75 g mariabiscuitjes
150 g pure chocolade
1 el cacaopoeder
3 el Amaretto extra voor dopen en saus
125 g fijne kristalsuiker
125 g ongezouten boter, zacht
3 eieren, gesplitst
1 pak lange vingers
Chocoladesaus
125 g pure chocolade
50 ongezouten boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Hak de amaretti, biscuitjes en chocolade grof, doe in een keukenmachine en hak fijn.

  2. Voeg de cacao en likeur toe, meng en zet apart.

  3. Klop de suiker en boter bleek, voeg daarna 1 voor 1 de eierdooiers toe.

  4. Schep het koekjesmengsel erdoor.

  5. Klop in een aparte, vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel door het mengsel.

  6. Bekleed een cakeblik met plasticfolie.

  7. Doop de suikerdelen van de lange vingers kort in de likeur en bekleed er, met de suikerkant naar beneden, de bodem van het cakeblik mee.

  8. Spreid het chocolademengsel er egaal over uit.

  9. Eindig met een laag in likeur gedoopte lange vingers (suikerkant naar boven).

  10. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.

  11. Smelt voor de saus de chocolade en boter au bain marie.

  12. Voeg een scheut likeur toe en laat afkoelen.

  13. Snijd in dikke plakken om te serveren, bestuif met cacaopoeder en serveer met chocoladesaus.