Recept: Andalousische soep met korstje van Belgische kaas

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

8 tomaten
2 rode paprika’s
2 wortelen
1 ui
enkele blaadjes basilicum
1 vel uitgerold bladerdeeg
300 g Nazareth light (sneetjes)
1 ei
1 L groentebouillon
2 eetl.olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot.

  2. Voeg de fijngesneden ui toe en laat hem stoven.

  3. Voeg daarna de rest van de groenten toe en bevochtig met de groentebouillon.

  4. Laat de groenten gedurende 20 min.

  5. garen en breng op smaak met peper en zout.

  6. Mix de soep en werk af met enkele blaadjes basilicum.

  7. Verdeel de soep over 4 hittebestendige soepkommen en overdek met een plakje bladerdeeg.

  8. Bestrijk de deegjes met een losgeklopt ei en leg er een sneetje Nazareth light kaas boven.

  9. Plaats de kommetjes in de oven en bak onder de gril gedurende +-8 min.

  10. goudbruin.