Recept: Varkensgoulash met mandarijn

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote ui
500 g magere hamlappen
3 el olie
3 el bloem
zout
peper
2 tl bouillonpoeder
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
4 el witte wijnazijn
1 groene paprika
1 el rozijnen
4 mandarijnen(zonder
pit)
300 g droogkokende rijst
2 takjes peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en snipperen.

  2. Vlees in reepjes snijden.

  3. In braadpan olie verhitten.

  4. Vlees snel rondom bruinbakken.

  5. Ui toevoegen en +/- 5 min.

  6. meebakken.

  7. Bloem erdoor roeren.

  8. Toevoegen:zout,peper, bouillonpoeder,paprikapoeder,cayennepeper,azijn en 1/4 l water.

  9. Door elkaar roeren.

  10. Met deksel op pan, vlees +/- 30 min.

  11. zachtjes stoven.

  12. Intussen paprika wassen.

  13. Halveren,zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.

  14. In zeef rozijnen afspoelen.

  15. Paprika en rozijnen door vlees mengen.

  16. Vlees in nog +/- 10 min.

  17. gaarstoven.

  18. Mandarijnen pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen.

  19. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

  20. Intussen goulash in +/- 15 min.

  21. door en door verwarmen,af en toe roeren.

  22. 2 schalen voorverwarmen .

  23. Mandarijnpartjes door vlees scheppen.

  24. Goulash overdoen in warme schaal.

  25. Peterselie erboven fijnknippen.

  26. Rijst in andere warme schaal scheppen.

  27. Lekker met sperziebonen