Recept: Varkensgoulash met mandarijn
Recept informatie
Ingrediënten
500 g magere hamlappen
3 el olie
3 el bloem
zout
peper
2 tl bouillonpoeder
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
4 el witte wijnazijn
1 groene paprika
1 el rozijnen
4 mandarijnen(zonder
pit)
300 g droogkokende rijst
2 takjes peterselie
Bereidingswijze van het recept
Ui pellen en snipperen.
Vlees in reepjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Vlees snel rondom bruinbakken.
Ui toevoegen en +/- 5 min.
meebakken.
Bloem erdoor roeren.
Toevoegen:zout,peper, bouillonpoeder,paprikapoeder,cayennepeper,azijn en 1/4 l water.
Door elkaar roeren.
Met deksel op pan, vlees +/- 30 min.
zachtjes stoven.
Intussen paprika wassen.
Halveren,zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
In zeef rozijnen afspoelen.
Paprika en rozijnen door vlees mengen.
Vlees in nog +/- 10 min.
gaarstoven.
Mandarijnen pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen goulash in +/- 15 min.
door en door verwarmen,af en toe roeren.
2 schalen voorverwarmen .
Mandarijnpartjes door vlees scheppen.
Goulash overdoen in warme schaal.
Peterselie erboven fijnknippen.
Rijst in andere warme schaal scheppen.
Lekker met sperziebonen