Recept: Muizentaartjes

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
16

Ingrediënten

Voor het zanddeeg
100gr koude roomboter of margarine
150gr tarwebloem
50 gr suiker
1 eetlepel water
Voor het cakebeslag
100gr zachte roomboter of margarine
125 gr suiker
2 eieren
125gr tarwebloem
1/2 theel bakpoeder
Voor de vulling
1 dl slagroom
2dl chocoladepudding
Voor de garnering
2dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 blikken peren [ elk 800gr]
amandelen
krenten
kiwi's

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 175 graden.

  2. Een bakvorm van 20 maal 30 cm invetten.

  3. De ingredienten voor het zanddeeg mengen, kneden en in de vorm platdrukken.

  4. Onder in de oven ong 20 min.

  5. Bakken.

  6. De bodem voorzichtig uit de vorm halen en in 16 stukken van elk 5 bij 7 cm snijden.

  7. Voor het beslag de boter en de suiker tot creme kloppen en de eieren erdoor roeren.

  8. Het bakpoeder door de bloem zeven en doorroeren.

  9. Het bakblik schoonmaken en weer invetten, het beslag erin gieten en onder in de oven ong 25 min.

  10. Bakken.

  11. In 16 stukken van elk 5 bij 7 cm snijden.

  12. Voor de vulling de slagroom stijfkloppen en door de chocoladepudding scheppen.

  13. De stukken zandtaart met deze creme bestrijken en dan de stukken cake erop leggen.

  14. Voor de garnering de slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.

  15. De peren laten uitlekken en er amandelen en krenten als oren en ogen in steken.

  16. Op de taartjes leggen en er toefjes slagroom omheen spuiten.

  17. De kiwi's schillen, halveren, in plakjes snijden en in de slagroomtoefjes steken.

  18. Niet te lang laten staan anders wordt de slagroom bitter.