Recept: Koffie cupcakes

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

170 gram zachte roomboter
300 gram suiker
3 eieren, maat L
290 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel gemalen koffie (geen oploskoffie!)
120 ml sterke koffie of espresso
90 ml (volle) melk
stijfgeslagen, gezoete, slagroom, om te garneren

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Mix de boter en de suiker (met handmixer ) licht en luchtig in ong 3 minuten.

  2. Voeg de eieren 1 voor 1 toe.

  3. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.

  4. Meng de bloem, bakpoeder, zout en koffie in een kom.

  5. Doe de koffie en de melk in een maatbeker.

  6. Voeg het bloemmengsel in gedeelten en om en om met de melk toe.

  7. Dit kan je het beste doen met een spatel of op de langzaamste stand van de mixer.

  8. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met beslag.

  9. Bak ze in het midden van de oven in ong 25 minuten gaar en bruin.

  10. Een in het midden gestoken sateprikker moet er schoon uitkomen.

  11. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een rooster.

  12. Laat verder afkoelen.

  13. Ze worden iets platter tijdens het afkoelen.

  14. Garneer met de stijfgeslagen slagroom voor het opdienen.