Recept: Voetbaltaart

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Gebak
Taarten, Gebak en IJs, Gebak17

Recept informatie

Bereidingstijd:
115 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

1 bak roomijs
350 gram cake
1 deciliter passievruchtenlikeur
abrikozenjam
oranjelevensmiddelenkleurstof
500 gram marsepein
100 gram gesmolten chocolade

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat het ijs in 20 minuten iets zachter worden in de koelkast.

  2. Bekleed de schaal aan de binnenkant met vershoudfolie en laat het 10 centimeter over de rand hangen.

  3. Snijd de cake in dunne plakjes.

  4. Bekleed de schaal volledig met de plaken cake.

  5. Strijk met behulp van een kwastje, de passievruchtenlikeur over de cake.

  6. Vul de schaal af met het ijs, Zet hem in de vriezer en laat het ijs nog 30 minuten opstijven.

  7. Kleur 1/3 van de marsepein oranje met de levensmiddelenkleurstof.

  8. Rol de witte marsepein dun uit.

  9. Rol de oranje marsepein uit en steek hier 8 zeshoeken uit.

  10. Haal de schaal uit de vriezer en stort de ijstaart op een platte schaal.

  11. Bestrijk de halve voetbal met een dun laagje warme, gezeefde abrikozenjam.

  12. Bekleed hem met de witte marsepein en plak de 8 zeshoeken erop.

  13. Smelt de chocolade au bain marie en vul een cornetje met de gesmolten chocolade.

  14. Schrijf een tekst met de chocolade op de bal (b.

  15. v van harte gefeliciteerd, met je verjaardag).