Recept: Wraps met kip en tomatensaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wraps

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600g kipgehakt
2 tomaten
1 courgette
2 wortels
2 teentjes knoflook
2 uien
100g geraspte kaas
4 grote of 8 kleine wraps
Olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
Zout
Peper
1 ui (saus)
1 teentje knoflook (saus)
1 pakje gezeefde tomaten (passata) of 1 blik tomaten in stukjes (saus)
2 eetlepels rode wijnazijn (saus)
Tijm (saus)
Peper en zout (saus)

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper een ui en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie; Doe er het gehakt bij en bak het rul.

  2. Kruid met peper, zout en komijn.

  3. Maak de wortels, courgette en tomaten schoon, en ontpit de tomaten ook.

  4. Snij alle groenten heel fijn (brunoise).

  5. Snipper de ui heel fijn en fuit in wat olijfolie.

  6. Doe er de gesnipperde wortel en courgette bij en bak ze heel kort, ze moeten knapperig blijven.

  7. Neem van het vuur en roer er de tomatenblokjes door.

  8. Voor de tomatensaus: snipper de ui en de knoflook fijn.

  9. Fruit ze in olijfolie en doe er de gezeerde tomaten bij.

  10. Laat ongeveer 30 minuten sudderen en doe er ten slotte de wijnazijn en de kruiden bij.

  11. Leg op elke wrap wat vlees, groenten en geraspte kaas en lepel er tomatensaus over.

  12. Rol ze stevig op en serveer meteen.