Recept: Roergebakken boerenkool met engelse bacon.
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr. boerenkool, grofgehakt
600 gr. vastkokende aardappels,met rode schil, geboend.
3 e.l.olijfolie
2 uien in ringen
150 gr. bacon, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
3 jeneverbesen, geplet.
600 gr. vastkokende aardappels,met rode schil, geboend.
3 e.l.olijfolie
2 uien in ringen
150 gr. bacon, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
3 jeneverbesen, geplet.
Bereidingswijze van het recept
Halveer de aardappels en kook ze in weinig water met zout in 20 min.
net gaar.
Giet ze af.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui circa 2 min.
op hoog vuur.
Doe er de bacon, de jeneverbessen en de knoflook bij en bak nog eens ongeveer 3 min.
Voeg dan de aardappels en de boerekool toe en roerbak nog zo'n 8 min.
of tot de kool net gaar is.