Recept: Roergebakken boerenkool met engelse bacon.

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wokken

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr. boerenkool, grofgehakt
600 gr. vastkokende aardappels,met rode schil, geboend.
3 e.l.olijfolie
2 uien in ringen
150 gr. bacon, in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
3 jeneverbesen, geplet.

Bereidingswijze van het recept

  1. Halveer de aardappels en kook ze in weinig water met zout in 20 min.

  2. net gaar.

  3. Giet ze af.

  4. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui circa 2 min.

  5. op hoog vuur.

  6. Doe er de bacon, de jeneverbessen en de knoflook bij en bak nog eens ongeveer 3 min.

  7. Voeg dan de aardappels en de boerekool toe en roerbak nog zo'n 8 min.

  8. of tot de kool net gaar is.