Recept: Runderreepjes met spruitjes en kerrie

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800 g kruimige aardappelen
2 rode uien
700 g kleine spruitjes
2 appels
4 el olie
2 el kerriepoeder
400 g runder roerbakreepjes
zout
versgemalen peper
150 mL halfvolle of magere melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de aardappelen in een pan met weinig kokend water met wat zout in 20 minuten gaar.

  3. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.

  4. Maak spruitjes schoon en halveer ze.

  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  6. Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdor.

  7. Schep de runderreepjes erdoor en roerbak ze op hoog vuur snel bruin.

  8. Schep het vlees op een bord.

  9. Schep de uipartjes en de spruitjes door het bakvet en roerbak ze 4-6 minuten.

  10. Voeg de appel toe en bak alles al omscheppend nog 1 minuut.

  11. Voeg 2-3 eetlepels water toe en laat de spruitjes in nog enkele minuten gaar worden.

  12. Giet de aardappelen af.

  13. Schenk de hete melk erbij en stamp de aardappelen fijn.

  14. Verwarm het geheel al roerende op heel zacht vuur tot een smeuige puree ontstaat.

  15. Breng de puree op smaak met zout en peper.

  16. Schep het vlees door de spruitjes, warm het gerecht nog even goed door en breng op smaak met zout en peper.

  17. Serveer met aardappelpuree.