Recept: Kip uit de oven met groenten
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 kippenbouten met vel
6 hele teentjes knoflook
250 g gewassen worteltjes
200 g magere spekreepjes
125 g gewelde rozijnen
8 el olijfolie
2 dl kippenbouillon
4 cm geraspte gember
zeezout
versgemalen peper
verse oregano
6 hele teentjes knoflook
250 g gewassen worteltjes
200 g magere spekreepjes
125 g gewelde rozijnen
8 el olijfolie
2 dl kippenbouillon
4 cm geraspte gember
zeezout
versgemalen peper
verse oregano
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg de wortels met de spekreepjes en de rozijnen in een braadpan/ braadslee.
Leg de kippenbouten erbovenop.
Schenk de olijfolie en de bouillon erover en voeg de knoflook toe.
Bestrooi het geheel met gember,zeezout en versgemalen peper.
Doe de braadpan/braadslee in de voorverwarmde oven en laat de kip gaar en krokant worden in ±45 minuten.
Garneer met oregano naar smaak.