Recept: Oosters sukadelapje met paksoi

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 sukadelapjes 125 gram
pepr
zout
75 gram boter
2 uien
1 laurierblaadje
1 deciliter sake
5 eetlepels black bean saus,tiger tiger
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels rijstolie
2 stronken paksoi

Bereidingswijze van het recept

  1. kruid de sukadelapjes met zout en peper.

  2. Braad ze aan in hete boter tot ze rondom bruin zijn.

  3. voeg de ui en het laurierblaadje toe en bak dit nog enkele minuten mee.

  4. Blus af met de sake en voeg de black bean saus en de ketjap toe.

  5. Breng het aan de kook en laat het met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven.

  6. Af en toe keren .

  7. Was de paksoi,houd 4 mooie bladeren apart en snijd de rest in reepjes.

  8. Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi enkele minuten.

  9. Blancheer de 4 paksoibladeren kort in licht gezouten water.

  10. Schep de geroerbakte paksoi in de geblancheerde bladeren en leg er een sukadelapje bovenop.

  11. Serveer met gekookte rijst.