Recept: Tappas hapjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

Voor tapas 1
Mango met ricotta en ham
1 grote rijpe mango
200 gr stevige ricotta
12 reepjes rauwe ham
Voor tapas 2
Tortilla met garnalentartaar
3 grote bloem tortilla's
300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes
2 lente uitjes in ringen
3 el creme fraiche
2 tl geraspte limoenschil
Voor tapas 3
Kruidige nootjes
2 el olifolie
250 gr ongezouten gemegde noten
1/4 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
2 tl kerriepoeder
11/2 tl zout
Voor tapas 4
notenbrood met geitenkaas en peer
12 dunne plakjes notenbrood geroosterd
200 gr verse geitenkaas in 12 stukjes
2 handperen ongeschild
versgemalen zwarte peper
Voor tapas 5
zalmspiesjes
2 tl komijnzaadjes
2 tl venkelzaadjes
1 tl iets grover zeezout
versgemalen peper
1 dik stuk zalmfiletvan 500 gr

Bereidingswijze van het recept

  1. Tapas 1Snijd de mango in 12 partjes.

  2. Schep op elk partje een beetje ricotta en rol er een reepje rauwe ham omheen.

  3. Tapas 2 Steek uit de tortilla's 12 cirkels van 5 cm.

  4. Meng garnalen,lente ui,creme fraiche,zout,peper en limoenschil.

  5. Schep de garnalentartaar op de tortilla en garneer met limoenschil.

  6. Tapas 3Verhit de olie in een braadslede.

  7. Voeg van het vuur af de noten,komijn,chilipoeder,kerrie en zout toe en schud alles goed door elkaar.

  8. Zet de braadslede in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden,en rooster de noten in 20 min goudgeel.

  9. Schep ze geregeld om.

  10. Controleer tijdens het bakken of ze niet te donker worden.

  11. Laat ze afkoelen en schep ze in 12 kleine puntzakjes.

  12. (zelf maken van ovenpapier) Tapas4Beleg de plakjes brood met geitenkaas en een schijfje peer.

  13. Maal er een vleugje zwarte peper over.

  14. Tapas 5Kneus komijn en venkelzaad in een vijzel en voeg zout en peper toe.

  15. Snijd de zalm in blokjes en druk de blokjes met 1 kant in het specerijenmengsel.

  16. Bak de zalm in een hete koekenpan op de specerijenkant 2 min.

  17. Zet de zalm daarna nog 1 min in een voorverwarmde oven op 200 graden,tot hij net gaar is.

  18. Serveer de zalm aan spiesjes