Recept: Tonijnpate

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

4 blikjes tonijn (op water of olie,
uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram)
2 (rode) uitjes
200 g roomkaas
1 eetl. citroensap
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngeknipte bieslook
1 theel. tabasco of een snufje cayennepeper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de tonijn uitlekken.

  2. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.

  3. Prak in een kom de tonijn en de roomkaas door elkaar.

  4. Meng citroensap, peterselie, bieslook, gesnipperde ui en tabasco er doorheen.

  5. Breng eventueel op smaak met zout.

  6. Schep de tonijnpate in een kom of in een patepotje en plaats deze enkele uren in de koelkast zodat de pate op smaak komt.

  7. Besmeer crackers, toastjes of sneetjes stokbrood met deze pate.

  8. Vervang de tonijn door rode zalm (uit blik).