Recept: Bakeljauwkroketjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 1 dag
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g bacalhau (stokvis)
200 g aardappelen
1/2 ui, gesnipperd
1 el fijngehakte peterselie
4 eieren
zout
peper
nootmuskaat
frituurolie
Voor de garnering:
stronkje witlof
1 tomaat
zwarte olijven
enkele takjes peterselie
kropsla

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereid de vis ruim een dag tevoren voor.

  2. Was de vis onder koud stromend water.

  3. Leg hem in een schaal en schenk er royaal koud water over.

  4. Laat de vis tenminste 24 uur weken en vervang het water tussendoor enkele malen.

  5. Kook de vis tien minuten in ruim water.

  6. Trek het vel eraf en verwijder de graten.

  7. Men kan ook stokvis nemen voor bacalhaurecepten.

  8. Bedenk dan echter wel dat stokvis niet gezouten is, in tegenstelling tot de bakkeljauw of klipvis.

  9. Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze fijn.

  10. Meng de gekookte vis, de uien, de aardappelpuree en de gehakte peterselie in een wijde kom.

  11. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  12. Voeg de eieren 1 voor 1 toe Vorm met twee eetlepels ovale balletjes en frituur deze snel in de hete olie (180 graden).

  13. Keer ze enkele keren en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  14. Leg wat sla in het midden van een schaal en leg blaadjes witlof daarop in de vorm van een ster.

  15. Leg hier vervolgens stukjes tomaat op en zwarte olijven.

  16. Wissel af met toefjes peterselie.