Recept: Tagliatelle met ham en oesterzwammen.

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gram tagliatelle
500 gram kalkoenfilet
500 gram oesterzwammen
1 stronk broccoli
1 rode paprika
100 gram ham
1 ui
1 pakje Frico mediterranee smeerkaas
20 gram boter
25 gram bloem
2,5 dl. vleesbouillon
3 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
1 mespuntje oregano
1/2 eetl. basilicum
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. De kalkoenfilet in blokjes snijden.

  2. De oesterzwammen schoonmaken en in reepjes snijden en de paprika in blokjes.

  3. De ham en ui fijn snipperen.

  4. De broccoli in kleine roosjes snijden en 5 minuten blancheren.

  5. De deegwaren in gezouten water koken.

  6. Maak de bouillon van een blokjje.

  7. De kalkoen bakken in de hete olie en de oesterzwammen bijvoegen en even meebakken.

  8. De knoflook persen en samen met de ui, paprika, ham en kruiden erbij doen.

  9. Gedurende 5 minuten laten meebakken en de broccoli toevoegen.

  10. Ondertussen de saus bereiden en hiervoor de boter verwarmen en er de bloem doorroeren.

  11. De bouillon toevoegen en onder voortdurend roeren, laten doorkoken.

  12. Vervolgens het pakje smeerkaas laten smelten in de saus en bij het champignon-hammengsel voegen.

  13. Op smaak brengen met peper.

  14. De deegwaren overgieten met de saus.