Recept: Balinese kip
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kip
1 ui
verse gemberwortel
1 knoflookteen
3 rode pepers
1 el ketjap manis
4 kemirinoten
1 el olie
el bruine suiker
2 el citroensap
2 dl santen
mespuntje zout
1 ui
verse gemberwortel
1 knoflookteen
3 rode pepers
1 el ketjap manis
4 kemirinoten
1 el olie
el bruine suiker
2 el citroensap
2 dl santen
mespuntje zout
Bereidingswijze van het recept
Snijd de ui in grove stukken Rasp een theelepel gemberwortel Pel de knoflookteen Haal het zaad uit de rode pepers en doe dit alles in een blender Voeg daar een eetlepel ketjap en de kemirinoten toe Pureer alles tot een pasta Verhit een lepel olie en fruit enkele minuten een lepel van de pasta hierin Voeg er bastersuiker, citroensap, de santen en zout toe en breng alles aan de kook (wel blijven roeren!) Snij de kip in vier stukken en leg die in de saus, sluit de pan en laat de kip een klein half uur sudderen tot het gaar is.