Recept: Zalmcrumble met prei

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600g verse zalmfilet, in 4 gelijke stukken
100g gerookte zalm, in reepjes
2 preien, in ringetjes
1 eetlepel room
1 eetlepel olijfolie
100g ongezouten boter
100g bloem
1 koffielepel fleur de sel
Peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bak de zalmfilets kort aan beide kanten aan in de hete olijfolie.

  3. Kruid ze lichtjes met peper.

  4. Haal ze uit de pan.

  5. Stoof in dezelfde pan de preiringetjes een paar minuten aan.

  6. Giet er de room bij.

  7. Laat even doorkoken.

  8. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de helft van de gerookte zalm in een ovenschaal.

  10. Leg er de gebakken zalm op en daarop de rest van de gerookte zalm.

  11. Verdeel er de warme prei over.

  12. Laat een beetje afkoelen.

  13. Kneed van boter, bloem en fleur de sel een kruimelig mengseltje.

  14. Verdeel het gelijkmatig over de zalm.

  15. Zet 15 minuten in de warme oven.

  16. Lekker met gestoomde aardappelen.