Recept: wortelkaasballetjes met rode peper
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
16Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
150 g worteljulienne
1/2 rode peper, in reepjes
3 bosuitjes, in ringetjes
80 g geraspte oude kaas
1 groot ei, losgeklopt
1 1/2 eetlepel bloem
zout
6 eetlepels paneermeel
frituurolie
150 g worteljulienne
1/2 rode peper, in reepjes
3 bosuitjes, in ringetjes
80 g geraspte oude kaas
1 groot ei, losgeklopt
1 1/2 eetlepel bloem
zout
6 eetlepels paneermeel
frituurolie
Bereidingswijze van het recept
In keukenmachine brood fijn verkruimelen.
Worteljulienne, rode peper en bosui toevoegen en (met pulse-knop) in 2-3 korte stoten alles goed mengen.
Kaas, 1/2 deel van ei en bloem erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout.
Goed door elkaar kneden tot stevig, samenhangend mengsel.
Zo nodig meer bloem of ei toevoegen.
Wortelmengsel tot ca.
16 kleine balletjes vormen.
Balletjes door paneermeel rollen.
In frituurpan olie verhitten tot 175 graden.
Wortelballetjes met ca.
8 tegelijk in ca.
3 minuten goudbruin en gaar frituren.
Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
Serveren op schaal met cocktailprikkers.