Recept: Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
12Ingrediënten
1 st truffel
60 gr katenspek
500 gr ui
300 gr ganzevet
1.5 dl creme fraiche
naar smaak zeezout
naar smaak peper
60 gr katenspek
500 gr ui
300 gr ganzevet
1.5 dl creme fraiche
naar smaak zeezout
naar smaak peper
Bereidingswijze van het recept
De truffel in mooie, dunne plakjes schaven.
De lelijke stukken truffel apart houden.
Het katenspek fijn snijden.
De ui in dunne plakjes snijden en deze plakken in vieren snijden.
Het ganzevet verwarmen tot ongeveer 60 graden en de katenspek met de ui toevoegen.
De ui zachtjes gaar laten worden.
De creme fraiche toevoegen en het geheel af laten koelen.
De massa hoog op smaak brengen met zeezout en peper en de truffelafsnijdsels erdoor roeren.
Stekers met de massa vullen en afdekken met truffel.
De stekers voor het serveren verwijderen