Recept: Citrus-yoghurtcake

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Aantal personen:
nvt

Ingrediënten

Tulband vorm / ring vorm van minstens 2 liter
rasp
mixer
kom

375 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
240 gr. boter op kamertemp(gebruik de resterende 10 gram van het pakje boter om de vorm in te vetten)
375 gram suiker
6 eieren op kamertemperatuur
75 ml. citroensap(sap van 2 flinke citroenen)rasp van 2 sinaasappels of de rasp van 2 citroenen
250 ml.volle yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Zeef de bloem met het het zout en het bakpoeder.

  3. Vet een grote tulband/ringvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

  4. Doe de suiker in een kom en doe de citroenrasp erbij.

  5. Wrijf nu met je vingers de rasp in de suiker,tot de suiker vochtig oranje/geel van kleur is.

  6. Zo komt de geurigheid van citrusrasp optimaal tot zijn recht.

  7. Klop de boter romig met de mixer(ca.

  8. 5 min.

  9. zorg dat je echt begint met hele zachte boter anders werkt het niet)Doe het suiker/rasp mengsel bij de boter en klop nog eens 5 min.

  10. Het mengsel is eerst korrelig maar wordt langzamer romig en egaler.

  11. Klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor.

  12. Voeg dan het citroensap toe, klop opnieuw en als dat helemaal is opgenomen in het beslag,begin je met het toevoegen van de bloem.

  13. Doe dit in 3 keer en klop steeds tot de bloem is opgenomen.

  14. Voeg tenslotte de yoghurt toe en meng zo kort mogelijk tot je een egaal beslag hebt.

  15. Giet het beslag in de vorm en bak ca.

  16. 1 1/2 uur.

  17. Hoe lang de cake moet bakken hangt af van de vorm die je gebruikt.

  18. Met een hoge tulbandvorm duurt het 1 1/2 uur met een lage ringvorm duurt het 1 uur.

  19. Begin te testen na 1 uur,als de sate prikker er schoon uitkomt is hij goed.