Recept: Tomatentaartjes met kwartelei
Recept informatie
Bereidingstijd:
65 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
10 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries) (pak 450 g)
1 pakje roomkaas op kamertemperatuur (100 g)
2 theelepels kappertjes
5 middelgrote tomaten
zout
peper
8 kwarteleitjes
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
1 pakje roomkaas op kamertemperatuur (100 g)
2 theelepels kappertjes
5 middelgrote tomaten
zout
peper
8 kwarteleitjes
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Bereidingswijze van het recept
Plakjes bladerdeeg laten ontdooien en op elkaar leggen.
Werkvlak dun bestuiven met bloem en met deegroller deeg tot grote dunne lap uitrollen.
Uit deeg 8 rondjes van ca.
15 cm doorsnee steken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld omtrek van schaaltje).
Zijkanten van deegrondjes ca.
2 cm naar binnen vouwen, zodat hoekige rondjes ontstaan.
Bakplaat invetten met boter en deegbodempjes hierop leggen.
Binnenste gedeelte van deeg met roomkaas bestrijken en kappertjes erover verdelen.
Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden.
Plakjes tomaat in ronde vorm dakpansgewijs op roomkaas leggen.
Taartjes flink bestrooien met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt op koele plek zetten.