Recept: Speculaascreme brulee
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 1/4 dl deciliter melk
2 1/2 deciliter slagroom
4 eidooiers
65 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
4 eetlepels suiker (om te bestrooien)
2 1/2 deciliter slagroom
4 eidooiers
65 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
4 eetlepels suiker (om te bestrooien)
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Breng de melk met de room aan de kook.
Meng in een kom de eidooiers, suiker en speculaaskruiden.
Schenk het melkmengsel al roerend met een garde op het dooiermengsel en meng het goed door elkaar.
Schenk het in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in een grote schaal met heet water en laat het in de oven in ca.
25 minuten gaar worden.
Laat afkoelen.
Bestrooi het met suiker en karamelliseer het met een gasbrandertje of onder de grill.