Recept: Speculaasmuffins

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Sinterklaas

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

250 gram witte tarwebloem (geen patent)
125 gram suiker
1 1/4 theelepel zuiveringzout
3/4 theelepel bakpoeder
3/4 tot 1 theelepel zout
1 eetlepel speculaaskruiden
40 gram geschaafde amandelen, verkruimeld (niet vermalen)
Natte kom
1 ei, losgeklopt
21/2 deciliter karnemelk
125 gram boter, gesmolten maar niet verkleurd
Extra
boter om de vorm in te vetten
25 gram geschaafde amandelen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Vet de muffinvorm in met boter.

  3. Als je geen muffinvorm hebt kun je een cakeblik gebruiken.

  4. De baktijd wordt dan vijftig minuten.

  5. Meng bloem met suiker, zout, rijspoeders, amandelen en specerijen.

  6. Dit is de droge kom.

  7. Meng ei, karnemelk, gesmolten boter.

  8. Dit is de natte kom.

  9. Doe de inhoud van de droge kom bij die van de natte kom, meng met een vork tot je een klonterig beslag hebt.

  10. Vul de holtes in de bakvorm voor niet meer dan driekwart, het beslag zal flink rijzen tijdens het bakken.

  11. Strooi wat geschaafde amandelen bovenop.

  12. Zet de vorm in het midden van de oven, en bak gedurende 15 minuten.

  13. Controleer of de muffins gaar zijn door er een houten prikker in te steken.

  14. Komt die er droog uit, dan zijn de muffins klaar.

  15. Laat ze anders nog een paar minuten langer bakken.

  16. Haal de muffinvorm uit de oven, laat nog 5 minuten staan.

  17. Haal de muffins uit de vorm.

  18. Leg de muffins op een taartrooster.

  19. Je kunt ze warm of op kamertemperatuur eten.

  20. Als de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je ze in een afgesloten doos een dag of twee bewaren.

  21. Maar vers zijn ze wel het lekkerst.