Recept: Speculaaskoeken

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 pak mix speculaas
2 eetl. water
150 g roomboter
100 g hazelnoten
100 g amandelen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Brand vervolgens de hazelnoten en amandelen goudbruin in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op niet te hoog vuur.

  3. Laat de noten daarna afkoelen en hak ze vervolgens grof.

  4. Meng de zachte roomboter met de speculaasmix en 2 eetlepels water en kneed dit tot een stevig deeg en voeg de gehakte noten er aan toe.

  5. Verdeel het deeg in drie gelijke delen en rol deze uit tot een staaf van ca.

  6. 20 cm.

  7. lengte.

  8. Snijd vervolgens plakken van 1 cm.

  9. dikte en leg deze op een ovenplateau bedekt met bakpapier.

  10. Bak de koeken vervolgens in 30 tot 40 minuten gaar.

  11. Controleer regelmatig of ze niet te hard gaan.

  12. Temper zonodig de oven temperatuur.

  13. Laat de speculaasjes na het bakken even afkoelen en leg ze daarna op een mooie presenteerschaal.