Recept: Spektakel Eitjes

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Hapjes, Koud7
Kinderen, Pasen

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten Wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
2

Ingrediënten

4 eieren
de schillen van 1 ui
1 blikje tonijn
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 doosje tuinkers

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg de eieren in een pannetje water en breng ze aan de kook.

  2. Laat ze 8 minuten koken, kieper de eieren in een zeef en houd ze onder de koude kraan.

  3. Klop met een lepel op de eierschaal totdat die vol barstjes zit, maar pel de eieren niet! Doe de uischillen in een pan, leg de eieren erop en giet er water bij tot ze onderstaan.

  4. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.

  5. Haal de pan van het vuur en laat de eitjes een nachtje in het nu bruine kookvocht! Pel de eieren, en je zal zien dat ze in gekke streepjes gekleurd zijn.

  6. Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit.

  7. Doe die in een bord, samen met de uitgelekte tonijn, de mayonaise en de ketchup.

  8. Plet tot je een mooi mengsel hebt en vul daar de eieren mee.

  9. Verdeel de tuinkers over vier bordjes, leg er telkens twee halve eitjes op en smullen maar!