Recept: Aardappelsandwich met zalm
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
500 gr aardappelen
325 gr. zalm, gerookte
0.5 dl. visbouillon
0.5 dl. champagne
0.5 dl. olijfolie
Frisee
3 el. champagneazijn
Arachideolie
Notenolie
Kervel, verse
Peper rode zoete
Zout
325 gr. zalm, gerookte
0.5 dl. visbouillon
0.5 dl. champagne
0.5 dl. olijfolie
Frisee
3 el. champagneazijn
Arachideolie
Notenolie
Kervel, verse
Peper rode zoete
Zout
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de olie voor op 160 graden Celsius.
De aardappels intussen afboenen onder de koude kraan, drogen met keukenpapier en in de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden.
Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de verwarmde olie bakken.
Ook enkele losse chips bakken.
De aardappel op keukenpapier uit laten lekken.
Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot eenderde in laten koken en af laten koelen.
De olie hier met de garde door kloppen.
De sandwich als volgt opbouwen: eerst een plakje aardappel, dan wat gerookte zalm vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisee.
Dit herhalen tot alle ingrediënten op zijn.
De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen.