Recept: Halloweenspinnen

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

200 gram gezeefde bloem
1 theelepel backin
120 gram zachte boter
80 gram poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
1 ei
Voor de vulling:
1 liter room
1 pakje vanille suiker
250 gram geraspte melkchocolade
Voor het glazuur 250 gram gesmolten pure chocolade
snoepveters
100 gram witte chocolade (gesmolten)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Meng de bloem met de bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom.

  3. Voeg de overige ingredienten in de aangegeven volgorde bij het mengsel en kneed het geheel met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg.

  4. Zet het 30 minuten in de koelkast.

  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 3mm.

  6. Haal met een steekvormpje schijfjes met een doorsnede van 6 centimeter, uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  8. Laat de room met de vanillesuiker voor de vulling even opkoken.

  9. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeschilfers er zo lang door, totdat deze volledig gesmolten zijn.

  10. Laat de vulling afkoelen en roer er enkele keren door.

  11. Laat voor het glazuur de chocolade au bain marie smelten.

  12. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, doordrenkt u de helft van de koekjes met de bovenkant in de gesmolten chocolade.

  13. Spuit de witte chocolade in spiraalvorm op het glazuur.

  14. Vervolgens trekt u met een fijn prikkertje van binnen naar buiten lijnen in de nog vloeibare chocolade om het spinneweb te maken.

  15. Klop de afgekoelde, dik vloeibare vulling lichtjes op en vul hiermee een spuitzak met gladde mond.

  16. Spuit de helft van de vulling op de onderste koekjes en druk beide koekjes voorzichtig tegen elkaar aan.

  17. Met de vulling die overblijft, spuit u een langwerpig dotje voor het spinnenlichaam en een rond dotje voor het spinnenhoofd boven op het koekje, dat u vervolgens bestrooid met wat geraspte chocolade.

  18. Snijd de snoepveters in 7 cm.

  19. lange stukken en gebruik ze als poten voor de spinnen.

  20. Voor de ogen en de mond kunt u kleine witte chocoladedotjes op het kopje spuiten en er met een tandenstokertje er wat glazuur op aanstippen.