Recept: Griezelkoekjes

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Halloween
Kinderen, Halloween9

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

100 stuks
250 gram bloem
1 afgestreken theelepel backin
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
50 gram honing
3 theelepels vanillearoma
100 gram boter
dr. oetker gebaksglazuur
rode kleurstof
buisje vanillearoma, gebruik dan 3 druppels

Bereidingswijze van het recept

  1. Vet 3 bakplaten in met boter.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Meng het bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom.

  4. Voeg de overige ingredienten voor het deeg toe.

  5. Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg.

  6. Bestuif het werkblad met een laagje bloem.

  7. Verdeel het deeg in 3 grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap.

  8. Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje bloem.

  9. Steek de spookfiguurtjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.

  10. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

  11. Trek na het bakken van de koekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.

  12. Bereid het gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het pak.

  13. Knip een hoekje af en voeg een beetje kleurstof toe.

  14. Kneed het gebaksglazuur goed door, zodat het glazuur een egale kleur krijgt.

  15. Versier de griezelkoekjes met het glazuur, zodat de figuren herkenbaar worden.

  16. U kunt de koekjes maximaal 14 dagen bewaren.