Recept: Javaans spek

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
1 eetlepel Conimex Kerrie Djawa
3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
1 eetlepel Gula Djawa (of bruine basterdsuiker)
500 gram Speklappen zonder zwoerd
2 Uien
Sla-olie
Peterselie
Extra: Fair Trade original zilvervliesrijst
Komkommer tomaat salade met een zoet scherpe dressing

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de speklappen in grove stukken van ong 4 cm.

  2. Bereid de marinade door de sambal, kerrie djawa, ketjap en de basterdsuiker te mengen.

  3. Leg het spek hierin en laat minimaal 1 uur staan.

  4. Snijdt de ui in halve ringen en hak de peterselie grof.

  5. Kook intussen de rijst volgende gebruiksaanwijzing gaar.

  6. Bak in een droge koekenpan de spek uit, voeg op het laatst de uiringen toe.

  7. Bak al omscheppend kort mee.

  8. Schep wat rijst op een bord, leg daarop wat stukjes spek en bestrooi met wat peterselie.

  9. Serveer te samen met een komkommer tomaat salade met een zoet scherpe dressing.

  10. Meng hiervoor ketjap met wat citroensap en sambal badjak (conimex).