Recept: Biestuk met rode wijnsaus en kruidenrijst

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 biefstukken
200 gr Fair Trade Original pandan rijst
1/2 bosjes bosui
25 gram Fair Trade Original gezouten cashewnoten
1 eetlepel groene kruiden (bieslook, peterselie, salie)
Voor de saus:
1 kleine ui
1 teen knoflook
1/2 liter bouillon (naar keuze groente- kippen- of runderbouillon)
1/2 liter Fair Trade Goue Vallei Classic Rouge
30 gram maizena (flinke eetlepel)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst in een pan met ruim water gaar.

  2. Giet de rijst af en laat het even doorstomen met het deksel op de pan.

  3. Doe een scheutje olie door de rijst en laat de rijst iets afkoelen.

  4. Snijdt de groene kruiden en de bosui en schep dit samen met de cashewnoten door de rijst.

  5. Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in een scheutje olie op hoog vuur.

  6. Giet de bouillon en de rode wijn bij de ui en de knoflook en laat deze inkoken tot dat de helft overblijft.

  7. Meng de maizena met wat koud water tot dat er een gladde massa ontstaat, giet dit beetje bij beetje door de warme saus heen totdat er een mooie dikte ontstaat.

  8. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  9. Neem 4 (biologische) biefstukken van de haas van ongeveer 150 gram per stuk en bak de biefstukken in de pan op hoog vuur (olie moet goed heet zijn) totdat deze zijn dichtgeschroeid (20 seconden per kant), laat de biefstukken op laag vuur in de pan tot dat deze de gewenste gaarheid heeft.