Recept: Chocolademelk

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
5 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 liter volle melk
50 gram suiker
1 mespunt kaneel
50 gram cacao
1 beker slagroom (125 gram)
1 kardemomvrucht (zakje 25 gram)
1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de melk op laag vuur in een pan met dikke bodem.

  2. Meng de suiker,kaneel en cacao en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk doorheen.

  3. Blijf net zo lang roeren tot alle klontjes zijn opgelost.

  4. Schenk er al roerend nog enkele lepels warme melk door.

  5. Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk.

  6. Laat de chocolademelk 1 minuut op laag vuur koken.

  7. Draai het vuur uit en laat de chocolademelk nog enkele minuten staan voor je hem serveert.

  8. Stamp de kademompeul fijn en verwijder het schilletje.

  9. Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker.

  10. Schep een flinke dot slagroom op elk glas chocolademelk.