Recept: Aardbeienspoom

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 plakje diepvries bladerdeeg
150 gram suiker
500 gram aardbeien
2 eetlepels creme fraiche
1 fles cider

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier Laat het plakje bladerdeeg ontdooien Steek met een rond glas 2 cirkels uit het deeg met een iets grotere doorsnee dan de glazen waarin de spoom komt Breng in een pan 1 dl.

  3. water aan de kook Los de suiker al roerend op in het water Laat de suikerstroop nog ong.

  4. 3 minuten koken Laat hem afkoelen Leg de bladerdeegcirkels op de bakplaat en bak ze middenin de oven in ong 15 minuten goudbruin Maak 4 ronde koekjes van de 2 bladerdeegcirkels door ze dwars door te snijden Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer ze Meng de puree met de creme fraiche en de suikerstroop Doe het mengsel over in een diepvriesdoos Laat het onder af en toe omscheppen in ong 2 uur bevriezen Schep met een meloenbolletjessteker 12 kleine bolletjes van het ijs en verdeel ze over de 4 glazen Vul de glazen aan met cider Leg op ieder glas een koekje Steek nog 12 bolletjes uit de rest van het ijs Leg op ieder koekje 3 bolletjes