Recept: Spoom van meloenijs en champagne
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1 blikje meloenblokjes (netto 411 g)
1 dl gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne
1 dl gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne
Bereidingswijze van het recept
In zeef meloenblokjes laten uitlekken.
In keukenmachine meloenblokjes pureren.
Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen.
Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca.
4 tot 5 uur laten bevriezen.
Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is.
Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1 tot 2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen.
Aanvullen met champagne.