Recept: Spoom van meloenijs en champagne

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 blikje meloenblokjes (netto 411 g)
1 dl gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne

Bereidingswijze van het recept

  1. In zeef meloenblokjes laten uitlekken.

  2. In keukenmachine meloenblokjes pureren.

  3. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen.

  4. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca.

  5. 4 tot 5 uur laten bevriezen.

  6. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is.

  7. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1 tot 2 uur terug zetten in diepvriezer.

  8. Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen.

  9. Aanvullen met champagne.