Recept: kippencreme met rozemarijn

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 potje kippenbouillon
1 zakje kippensoep
150 gr. kippenvlees
2 el. gesnipperde wortel
2 el. gesnipperde sperzieboontjes
1 el. fijn gesneden rozemarijn
creme fraiche
4 halve gedroogde tomaatjes in olie
garnering: kerstomaatjes en peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. De bouillon aanlengen met 4 potjes water.

  2. Aan de kook brengen en het zakje soepkruiden erin doen.

  3. Ook het kippenvlees, de wortel, sperziebonen en rozemarijn toevoegen.

  4. Ook de gedroogde tomaat in reepjes snijden en toevoegen met een beetje aanhangende olie.

  5. 10 minuten zachtjes laten koken.

  6. De soep af laten koelen tot lauw warm.

  7. De helft van de soep gebruiken.

  8. De tweede helft kan worden ingevroren voor een volgende bereiding of een dag later als warme soep worden geserveerd.

  9. Met staafmixer de soep pureren.

  10. de creme fraiche even doorroeren en bij de soep schenken.

  11. met een garde goed vermengen.

  12. De kippencreme nu helemaal af laten koelen.

  13. Serveren in een glas waarop een kerstomaatje op de rand wordt gestoken en wat peterselie over de kippencreme wordt gestrooid.