Recept: Dolmas

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 blikje dolmas (turkse winkel)
2 uien
3 tomaten
300 gr runder of lamsgehakt
half kopje gekookte rijst
2 eetl. fijngehakte peterselie
zout
peper
2 theel. milde paprikapoeder
4 eetl boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg de druivenbladeren even in lauw water om de pekel te verwijderen.

  2. Pel de uien en snipper ze fijn.

  3. Was de tomaten, dompel ze even in heet water en trek er de velletjes af.

  4. Snijd de tomaten klein.

  5. Doe 2 eetl boter of olie in pan.

  6. Rul het gehakt aan met de rijst,ui,tomaten,peterselie,paprikapoeder en wat zout en peper.

  7. Leg op elk druivenblad 1 tot 2 theel van de vulling en rol de bladeren op.

  8. Bedek nu de bodem van de pan met de overige druivenbladeren.

  9. Leg er de rolletjes op en giet er 3 dl water met wat zout op.

  10. Voeg tot slot de rest van de boter toe, leg op de rolletjes een bord zodat ze niet verschuiven en dek de pan af.

  11. Kook de rolletjes 20 tot 30 minuten.