Recept: Gebraden kip met stroopglazuur
Recept informatie
Bereidingstijd:
105 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 kippen van 900 gr
100 ml rode wijnazijn
2 el olijfolie
80 ml stroop
1 tl kaneel
1 el sesamzaad
2 teentjes knoflook
laurierblaadjes
100 ml rode wijnazijn
2 el olijfolie
80 ml stroop
1 tl kaneel
1 el sesamzaad
2 teentjes knoflook
laurierblaadjes
Bereidingswijze van het recept
Bind de poten samen met keukentouw en schenk 1 ml rode wijnazijn in de buikholte.
Maak het vel los en steek op verschillende plaatsen wat laurierblad en stukjes knoflook.
Kruid de kip met gemalen peper en zout, besprenkel met olijfolie en leg de kip in een braadslee in de oven op 180 graden C.
Meng de stroop met de wijnazijn en de kruiden en de sesamzaadjes en besmeer de kip na 50 minuten met dit glazuur.
Herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
Kijk of de kip gaar is door met een sate prikker in het dikste deel te prikken.
De kip is gaar als de pen schoon blijft.