Recept: kaasmousse

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
14

Ingrediënten

375 gr Danish Bleu kaas
375 gr room
28 sprieten bieslook
2 dl creme fraiche
zout
witte peper
dressing voor sla
14 stukjes rode sla
14 stukjes krulsla
28 sprieten bieslook
14 walnoten
14 glaasjes goede rode Port
1/2 roggebrood

Bereidingswijze van het recept

  1. Druk de Danish Bleu kaas met de onderkant van een kleine pollepel met ronddraaiende bewegingen door een fijne zeef.

  2. Klop de room op.

  3. Knip de bieslook in hele fijne ringetjes.

  4. Roer de kaas, room, bieslook en de creme fraiche voorzichtig door elkaar en breng het geheel zo nodig op smaak met zout en witte peper.

  5. Zet de massa 30 minuten voor het uitserveren in de koeling.

  6. Dit om de quenellen makkelijker te kunnen maken.

  7. Maak wat dressing voor de sla.

  8. Maak met twee in warm water gedompelde dessert-lepels 28 mooie quenellen.

  9. Haal de sla door de dressing.

  10. Leg een blaadje rode sla en een blaadje krulsla rechts boven het bord.

  11. Leg er 2 quenellen onder en garneer het met 2 sprieten bieslook en 2 halve walnoten.

  12. Geef er een sneetje roggebrood, al dan wel of niet net voor het uitserveren geroosterd, bij.

  13. Schenk er een glas goede rode Port bij.