Recept: Fazant met kastanjechampignons
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
8 kleine fazantenboutjes
250 gr champignons
4 sjalotjes
100 gr spekblokjes
laurier
tijm
1/2 fles bokbier
zout
peper
100 gr boter
1 el bloem
250 gr champignons
4 sjalotjes
100 gr spekblokjes
laurier
tijm
1/2 fles bokbier
zout
peper
100 gr boter
1 el bloem
Bereidingswijze van het recept
Zout en peper de fazant aan alle kanten en bak samen met de sjalotten, laurier en de tijm aan alle kanten mooi bruin.
Blust het af met wat bruinbier, laat de fazant verder garen in de oven op 180 graden C regelmatig met wat braadvocht bedruipen.
Leg er aluminumfolie op zodat ze niet droog worden.
Bak de spekjes samen met de champignons mooi goudbruin en voeg als laatste een lepel bloem toe en laat deze gaar worden voeg beetje bij beetje bruinbier toe zodat het een saus wordt.
Serveer over de fazant.