Recept: Eendenborst met prei in rode wijnsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr Eendenborst filet
100 gr Boter
1 dl wildfond
1 dl rode wijn
1/2 dl wijn azijn
Peper
zout
500 gr prei in stukken van 5 cm.
Mosterd
suiker
100 gr Boter
1 dl wildfond
1 dl rode wijn
1/2 dl wijn azijn
Peper
zout
500 gr prei in stukken van 5 cm.
Mosterd
suiker
Bereidingswijze van het recept
Snijd de vel kant van de eendenborst in ruitvorm in tot bijna op het vlees, zout en peper de filets en bak ze in hete boter aan de vel kant in 5 min bruin en daarna de andere kant tot de filets nog rose van binnen zijn, neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Breng wijn en wildfond aan de kook en laat dit tot de helft inkoken en breng op smaak met de mosterd suiker zout en peper.
Kook hierin de prei beetgaar.
Snijd de filets in plakjes en verdeel over de warme borden met de stukken prei en druppel er wat saus omheen.