Recept: Asperges met ham ei en botersaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 1/2 kg Asperges
8 eieren
200 gr achterham
125 gr boter
peterselie
Bieslook
Zout
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de asperges met dunschiller vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige onderkant eraf.

  2. Kook de asperges 10 min in ruim water en wat zout draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min in het vocht gaar worden.

  3. Schep de asperges uit het vocht en leg een bundeltje van 3 asperges op een plak ham en rol ze op en leg in een schaal.

  4. Kook de eieren in 8 min hard ,laat ze schrikken in koud water en pel ze.

  5. Hak de bieslook en peterselie fijn.

  6. Maak van de boter een botersaus door de boter te smelten in een steelpannetje en voeg de peper en nootmuskaat toe en een scheutje kookvocht van de asperges.

  7. Nu licht afbinden met aardappel zetmeel.

  8. Snijd de eieren door de helft en leg deze in de schaal op de asperge rollen en schenk de botersaus er over.

  9. Bestrooi met peterselie en bieslook.

  10. Kook de krieltjes in 15 min gaar en bestrooi met peterselie en wat boter.