Recept: Roti koek
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 ml water
handvol gele spliterwten
1 teentje knoflook
zout
peper
Hindoestaanse mango chutney
komijn
75 ml water
handvol gele spliterwten
1 teentje knoflook
zout
peper
Hindoestaanse mango chutney
komijn
Bereidingswijze van het recept
Doe in een kom het bakmeel en roer het water er door.
Met de handen 5 minuten kneden tot een soepel deeg, en er 4 ballen van vormen.
De deegballen 30 minuten laten rusten.
Kook de spliterwten tot ze gaar en niet te zacht zijn.
Maal ze samen met de knoflook in een keukenmachine fijn en meng met de chutney en komijn.
Licht aanbakken in een beetje olie,Breng op smaak met zout en peper.
Maak in de deegballen een kommetje met je duim en stop de vulling er in.
Het werkvlak bestuiven met bloem.
De deegballen uitrollen tot dunne ronde lappen van 2 mm dik.
Een koekenpan verhitten en bestrijken met boter.
Een deeglap erin leggen en de koek in 2 minuten gaar bakken.