Recept: Sushi rol met diverse vulling
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
200 gr sushirijst
1 tube wasabi pasta
1 flesje rijstwijn
4 vellen nori
1 el suiker
zout
Voor de vulling
komkommer
augurk
advocado
krabsticks
zalm
Tonijn
mango
1 tube wasabi pasta
1 flesje rijstwijn
4 vellen nori
1 el suiker
zout
Voor de vulling
komkommer
augurk
advocado
krabsticks
zalm
Tonijn
mango
Bereidingswijze van het recept
Kook de rijst als aangegeven op de verpakking meng er rijstazijn zout en suiker door voor de smaak en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
Leg een vel nori op bamboe matje verdeel 1/5 deel van de rijst erover en laat 2 cm van de bovenkant vrij.
Breng een smalle streep wasabi aan in het midden over de rijst en leg daarop de vulling.
Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en maak het uiteinde van de nori vochtig zodat hij goed hecht, snijd de rol met scherp vochtig mes in 8 tot 10 plakken.
Serveer met Japanse soja saus met een beetje wasabi.
Men kan ook bolletjes maken met daarop een stukje vis garnituur en reepjes nori Men kan naar hartelust varieren met de vulling.