Recept: Schoenlapperstaart

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

4 goudreinetten
4 beschuiten
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel kaneel
2 eieren
35 gram suiker
10 gram boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in stukjes.

  3. Kook het in een bodempje water 15 minuten tot appelmoes.

  4. Giet overtollig water weg en pureer de appels.

  5. Verkruimel de beschuiten en roer ze met de vanillesuiker en kaneel door de appelmoes.

  6. Slpits de eieren.

  7. Klop de eiwitten in een kom stijf.

  8. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.

  9. Klop de dooiers los en roer ze door het appelmoes.

  10. Spatel de appelmoes door de eiwitten en schenk alles in een beboterde ovenschaal.

  11. Bak de taart in 45 minuten gaar.

  12. Eet de taart lauwwarm.