Recept: Gebakken bananen met een sausje van bananenlikeur
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 rijpe bananen
150 ml bananenlikeur ( Filliers)
30 gr zeer fijne witte suiker
30 gr boter
150 ml bananenlikeur ( Filliers)
30 gr zeer fijne witte suiker
30 gr boter
Bereidingswijze van het recept
Plaats de bananenlikeur in een pannetje en laat voor 1/3 inkoken zodat je een mooie groene en dikke saus hebt.
Houd de saus warm op een laag pitje.
Halveer de bananen bij voorkeur met een fileermes, dat werkt makkelijk.
Verhit de boter in een kleefvrije pan en leg de bananenhelften in de hete boter en zet het vuur nu iets lager zodat de bananen niet verbranden.
Strooi de suiker over de bananen en bak ze gedurende 4 minuten aan weerskanten totdat ze een mooie bruingouden kleur hebben.
Verdeel de bananen over 4 dessertbordjes of eventueel als u die hebt in ovale bordjes, dat oogt mooi.
Napeer de saus over de gebakken bananen en dien onmiddellijk.