Recept: Speculaastaart met peer en ijs
Meer recepten in de categorie:
Taarten, Gebak en IJs, TaartenNagerechten, Koud11
Feestdagen, Sinterklaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
5 kleine handperen
1 el citroensap
150 gr zachte boter
150 gr amandelspijs
4 eieren
150 gr bloem
1 el speculaaskruiden
4 el abrikozenjam
1 el citroensap
150 gr zachte boter
150 gr amandelspijs
4 eieren
150 gr bloem
1 el speculaaskruiden
4 el abrikozenjam
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Halveer de peren en verwijder het klokhuis en wrijf ze in met citroensap.
Klop in een kom de boter met de amandelspijs tot een romige massa, klop eerst 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaarkruiden en de jam toe.
Klop alles tot een mooi beslag.
Schep het beslag in een taartvorm van 26 cm.
En leg er de peren in met de bolle kant boven en de smalle kant naar het midden.
Bak de taart in 50 minuten goudbruin gaar en laat in de vorm afkoelen en snij in puntjes en serveer op bordje met bolletje ijs.